3.c) Is voor borduren een vector noodzakelijk

Nee. Voor het omzetten van een logo, plaatje of tekst naar borduurbaarbestand hebben wij enkel een duidelijk plaatje nodig. Wij moeten het tenslotte toch nog “overtrekken” / punchen

Wij kunnen punchen met ieder mogelijke bestand soort waarmee het logo, plaatje of de tekst kan worden geopend in de PC.

Echter bepaalt de duidelijkheid van het aangeleverde bestand natuurlijk wel, hoe makkelijk het voor de puncher is, om het bestand over te trekken. Vroeger waren bitmap bestanden e.d. nog wel eens hokkerig. Als ze vervolgens vergroot, of in het borduurprogramma geïmporteerd werden, werd het plaatje erg onduidelijk.  Gelukkig zijn de logo’s, plaatjes en teksten, tegenwoordig veel duidelijker en zijn zelfs pixel / bitmap bestanden heel duidelijk.

LET OP!

soms ontvangen wij een .doc of .docx bestand. Hierbij kunnen gegevens verloren gaan omdat het bestand gegevens nodig heeft die specifiek bij u op de pc staan en niet bij ons. Een .doc of .docx bestand wordt daarom afgeraden. Maar u ontvangt in ieder geval een digitaal voorbeeld en kunt dus controleren of ons borduurbaarbestand overeenkomt met uw eigen logo. plaatje of tekst.